Pozno popoldan me je poklicala Željka: “A bi šla z ženo v teater? Dve karti sem dobila, pa sama ne morem iti.” “Čakaj, bom preveril, ali je žena za. Katero predstavo, kdaj in kje pa naj bi si ogledala?” sem ji odgovoril. Navrgla mi je nekaj o premieri nocoj ob osmih, oslih in MGL-ju.

Žena je bila seveda za, babi je z veseljem prevzela varstvo nad naraščajem, midva pa sva šla v teater skoraj direktno iz službe. V prevodu: nisva bila pražnje oblečena in urejena kot bi se za svečano premiero spodobilo. Dokler nisva prišla v zgornjo avlo MGL-ja (včasih smo takšnim prostorom rekli kadilnica, danes to ime očitno ni več primerno), se z najinim videzom nisem kaj prida obremenjeval. Tam pa me je v hipu prešinilo, človek božji, saj to je vendar svečana premiera! Ozrl sem se naokrog. Vsi “doterani u nulo”. Skoraj ni bilo obraza, ki ga ne bi poznal vsaj iz medijev. Same znane face iz sveta zabave, politike in gospodarstva. Jaz pa v kavbojkah. In to ravno jaz, ki ženi vedno težim, da se je iz spoštovanja do ustvarjalcev potrebno tudi prireditvi primerno odeti. Jebiga, se zgodi. Ni panike. Tako in tako bi štrlela ven, tudi če bi bila v večernih toaletah.

Izkazalo se je, da je naslov predstave dejansko Osli. Ker se podarjenemu konju ne gleda v zobe, o njej ne bom preveč razpredal. Naj samo napišem, da naj bi zadeva bila komedija, pa mi ni šlo niti malo na smeh. Pa ne, da bi bil brez smisla za humor. Verjetno gre za to, da padam na drugačne vrste humor. Prizori posilstev mi pač niso smešni, ne glede na to, kaj je avtor želel z njimi pokazati. Publika se je ob njih sicer na veliko krohotala, a menim da bolj iz zadrege kot zaradi tega, ker bi se jim resnično zdeli smešni. Morda pa se motim?

Kakor koli, ne glede na pomisleke o primernosti najinih oblačil, sva se po predstavi udeležila tudi svečane pogostitve. Že s stopnišča sva uzrla klubsko mizico, s katere so se zapeljivo rdečile jagode. Zdelo se nama je, da sva v bližini mizice našla miren kotiček, kjer si bova lahko neopazno privoščila kakšno jagodo. Kako sva se motila. Kar naenkrat se je od nikoder vzela gruča fotografov, ki so vsi po vrsti obletavali in slikali človeka, ob katerem (za katerim) sva stala. Prišel je tudi poročevalec za 24ur s kamero in gospoda (zdel se mi je sicer znan, a na žalost ne vem, kam naj ga vtaknem) prosil za krajši intervju. In tako sva namesto na intimnem kotičku pristala v kadru. V soju žarometov. In skrivala jagodi, ki sva ju imela v rokah. Kaj bo pa mama rekla, če me vidi na televiziji, medtem ko se bašem z jagodami? Počutil sem se kot tisti tip, ki v filmu Amazonke na luni dobi novega daljinca in s pritiskom na gumb pristane v TV-programu. In vpije ženi: “Vilma, spravi me od tod!”

Tudi midva sva želela od tam. In sva tudi šla. Na drugo stran avle, kjer sva našla nov, bolj intimen kotiček in si privoščila še kaj od prigrizkov ter kozarček odličnega kaberneta, za katerega so nama zaupali zgolj, da izvira iz Goriških Brd. Bil je vreden greha. Prav tak pa je bil tudi pogled na sceno, kjer sva lahko opazovala vse “zvezdnike”, kako se predano nastavljajo fotografom. Še kako drži, da medijske osebnosti ne morejo brez medijev in obratno.

Vesel sem, da sem imel po dolgem času priložnost obiskati svečano premiero, vesel sem tudi, da sem doživel utrip slovenskega jet-seta, še bolj pa sem vesel, da mi ga ni treba doživljati vsak dan. Bilo bi prenaporno.

 • Share/Bookmark
 


Komentarji

 1. 1
  pet-in-g-sekspet-in-g-seks
  24.04.2009 ob 12:32

  kul. :-)

 2. 2
  Slavi
  24.04.2009 ob 20:11

  Hej :) )))

  Pa ja, ni bilo, tako huuudooo:))))) Saj, vsaj jagod bi si lahko privoščila :) )))
  Tale prispevek je prava smešnica :) )) Super:))))

 3. 3
  TameerTameer
  24.04.2009 ob 21:46

  @peting: hvala.
  @Slavi: sploh ni bilo hudo. Hudo bi bilo, če bi to živel iz dneva v dan. Hvala za pohvale.

 4. 4
  angela
  26.04.2009 ob 11:56

  Meni pa so bili Osli najboljša izmed komedij kar sem jih kdaj gledala. seveda ni šlo za humor aka. človek je povedal vic, zraven je krilil z rokami, držim se za trebuh in krohotam. Ne šlo je za humor skozi zobe kot se reče. Grenak na trenutke, a globok. Kako sta bila dobra, tista dva, ki sta igrala sužnje. A To je le moje mnenje.

 5. 5
  TameerTameer
  26.04.2009 ob 12:24

  @angela: Nikakor ne oporekam dobri igri, ampak zlorabe, pa naj se za njimi skriva še tako globok in prefinjen humor, so zame preveč boleča stvar, di bi se ob njih zabaval. In ta predstava temelji na samih zlorabah. Zavedam pa se, da vas je precej, ki zadeve vidite povsem drugače in se vam kot take zdijo nadvse zabavne. In prav je tako.

Trackbacki

 1. Tukaj in zdaj » Blog Archive » Dobrodošli na drugem planetu – Wellness Orhidelia

Komentirajte

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

blank