Ko stojiš pred poslopjem novega wellness kompleksa Orhidelia v Termah Olimia, se počutiš kot v kakšnem znanstvenofantastičnem filmu. Zadeva je zasnovana povsem futuristično. Ne znam opisati občutka, ki mi ga vzbudi pročelje iz temnih ploskev z ostrimi robovi, je pa ta zagotovo povezan z mojimi predstavami o arhitekturni urejenosti zgradb bodočih zemeljskih kolonij na kakšnem drugem planetu.

Decembra, ko smo bili z družino na krajšem oddihu v termah, sem z nejevero primerjal tisto, kar je bilo na promocijskih plakatih, z dejanskim stanjem na terenu. Tole da naj bi dokončali pred prvim majem 2009? Ne samo, da ne verjamem, marveč si tudi težko predstavljam, da bi zadeva dejansko bila videti tako kot na skicah.

In ker jim zadeve resnično ni uspelo dokončati pred prvim majem (pa zamuda ni bila huda, kakšnih deset dni), je naneslo tako, da sem bil znova nenačrtovano prisoten na svečani premieri, no, otvoritvi. Otvoritev sama ni bila nič pompoznega (vsaj za nas, zunanje opazovalce ne), je pa zato tolikanj bolj pompozen sam objekt. Stvar v živo deluje še precej boljše kot je bilo možno pričakovati na podlagi skic.

Najboljše od vsega pa je, da je tisto, kar objekt skriva v sebi, še bolj fascinantno od njegove zunanjosti. Vse opremljeno v stilu, s posebnim poudarkom na udobju. Udobni fotelji, najbolj udobni ležalniki, kar sem jih do sedaj imel priložnost preizkusiti (vse je oblazinjeno), da ne govorim o možnosti vrhunske sprostitve na vodnih posteljah. Očitno so pri snovanju mislili na parčke, ki se bodo lahko nemoteno predajali sprostitvi v intimnih kotičkih. Teh je na voljo več kot dovolj. Objekt je ogromen. V večji meri se namreč skriva pod zemljo. Pa je zadeva zasnovana tako, da človeku ne daje takšnega občutka. Svetlobe je zadosti, zraka pa tudi. Vse, vključno s savnami, je zelo prostorno.

Res je, da sem Orhidelio obiskal takoj po otvoritvi in obiskanost seveda ni bila na vrhuncu, ampak lahko rečem, da sem prepričan, da se bo v njej “porazgubilo” tudi veliko število ljudi. Zadovoljnih ljudi, ki jih bo razvajalo izjemno prijazno osebje.

Wellness Orhidelia je po mojem mnenju v tem trenutku zagotovo nekaj najboljšega, kar si človek lahko v Sloveniji privošči za razvajanje lastnega telesa in duše. Zagotovo pa bi kaj podobnega težko našli tudi v širši okolici.

  • Share/Bookmark
 


Komentirajte

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

blank