Ste se mogoče spraševali, kaj dan današnji počno pop zvezdniki 80-ih let? Sam sem odraščal ob njihovi glasbi in me je že nekaj časa glodal črv radovednosti, kam so poniknile vse te velike zvezde glasbene scene, zaradi katerih so omedlevale(i) najstnice(ki)? Svet jim je jedel iz rok, potem pa so (naenkrat) izginili z glasbene scene, kot bi se vdrli v zemljo. Prenehali obstajati. Pa niso (vsaj večina njih ni). Popularnost in slava pač prideta in gresta. Ljudje pa ostanejo. In v veliki večini se še naprej udejstvujejo v glasbenih vodah, samo njihov doseg je bolj omejene narave. In ker (skorajda) ne slišimo več za njih, predvidevamo, da so v (glasbenem) pokoju. Pa so res? Malce sem pobrskal po netu in prišel do nekaterih presenetljivih spoznanj.

Paul Young je lansko leto v sklopu koncertov Here and Now Tour (The Best of the 80’s) koncertiral po Evropi skupaj z Rickom Astleyjem, Belindo Carlisle, Boyjem Georgom ter skupinami The Human League, Bananarama, ABC, Curiositiy Killed The Cat, Johnny Hates Jazz in Cutting Crew. Lepa druščina, ni kaj. V sodelovanju s Tonyjem Hadleyjem (pevcem skupine Spandau Ballet) ter Petrom Coxom (pevcem skupine Go West) pa menda celo pripravlja novi album.

Duran Duran so na sceni že 30 let, po vrhuncu popularnosti sredi 80-ih, so se na vrh znova vrnili v letih 1993 ter 2004. Trenutno (brez Andyja Taylorja) pripravljajo že svoj 13. studijski album.

Limahl se je v lanskem letu ponovno pridružil matični skupini Kajagoogoo, ki po 25 letih deluje v originalni zasedbi, ki je leta 1983 izdala veliko (edino) uspešnico Too Shy in še istega leta razpadla.

Howard Jones je trenutno na turneji Here and Now Tour 2009, skupaj s kolegi in kolegicami Rickom Aslteyjem, Kim Wilde, Hazel O’Connor, Kidom Creolom & The Coconuts, Brother Beyond ter Altered Images.

A-ha so na svetovni turneji in pripravljajo novi album. Prav tako po svetu še vedno nastopa skupina Survivor, ki naj bi v letošnjem letu tudi izdala novi album.

Holly Johnson (Frankie Goes to Hollywood) se od sredine devetdesetih v glavnem ukvarja s slikarstvom, ni pa se povsem pozabil tudi na glasbo.

Ronald Orzabal in Curt Smith sta po dveh razhodih že tretjič zagnala skupino Tears for Fears in za letošnje poletje načrtujeta turnejo po ZDA.

6. maja sta po sedmih letih (po pevkini hudi bolezni) moči na odru ponovno združila Marie Fredriksson in Per Gessele, bolj znana pod imenom Roxette, ki imata v načrtu turnejo po Belgiji, Nizozemskem ter Nemčiji.

Skupina Simple Minds naj bi prav v teh dneh (25. maja) izdala novi album Graffiti Soul.

Še vedno je aktivna tudi skupina Men at Work, katere delo nadaljujeta (oz. katere ime uporabljata) samo še dva ustanovna člana.

Tukaj bom svoj pregled nad aktualnim početjem pop zvezdnikov 80-ih končal. Pobrskal sem pač za tistimi, na katere sem se spomnil. V današnjem času, ko z nekaj kliki prideš do razno raznih podatkov, je pridobivanje teh postalo res enostavno. Je pa verjetno zaradi tega teže kot včasih ločiti zrno od plev.

80-ta živijo naprej.

  • Share/Bookmark
 


Komentirajte

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

blank