Če nam je le dano, se z druščino vsaj enkrat letno podamo na nočni pohod na Jošta, najraje ob polni luni in po snežni podlagi. Hoja po zasneženi stezi, obsijani s polno luno, je nekaj najbolj čarobnega, kar sem v življenju izkusil. Ob povsem jasni noči sploh ni potrebe po uporabi kakršnekoli dodatne razsvetljave. Na gozdnih jasah bi človek skoraj potreboval sončna očala, saj se lunina svetloba čudovito odbija od snežnih kristalčkov. Naravni Swarovski, vam rečem.

Ob zadnji polni luni so nam pohod preprečili oblaki, zato smo se odločili, da gremo dva večera kasneje, torej sinoči. Ker je luna vzhajala kasneje in ni imela več takšne moči, smo vseeno potrebovali nekaj naglavnih svetilk, smo pa resnično uživali v hoji po sveže zapadlem snegu. Ker podlaga ni bila ledena, ni bilo nevarnosti za kakšen hujši zdrs in padec, če pa ti je že slučajno zdrsnilo, si pristal na (v) mehkem. 100 % pure joy!

Na vrhu pa čudovit razgled, čaj z rumom, šnopček in gratinirane nadevane palačinke, čeprav je koča ob ponedeljkih zaprta. Moja ženka zna vedno poskrbeti za kakšno sladko presenečenje, da je druženje še bolj veselo. Veselimo se že naslednje polne lune. Če bo le mogoče, zadevo ponovimo.

Zmaga!

Pogled na Stražišče

Pogled na Šmarjetno, Kranj in Krvavec

Druščina pozira pred cerkvijo

Še dve s pogledom na Stražišče

Pogled proti Šmarni gori, z Ljubljano v ozadju

Za konec še pogled proti osvetljenemu smučišču na Staremu vrhu


  • Share/Bookmark
 


Komentirajte

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

blank