Ko nas je Slemc zagledal, mislim, da je bilo med nastopom banda Urban&4, kako stojimo tam sredi hale na Gospodarskem razstavišču kot kup nesreče, nam je lahko samo smejoč se dejal: “Saj sem vam rekel, da Skunki ne bodo nastopili pred eno.” Ne me jebat. Pa ti (organizatorji) niso normalni. Do enih zjutraj naj čakamo? To ne more biti res. A ne bi šli raje domov? Ja, za nas “stare prdce” je spoznanje, da na delovni dan ne bomo videli postelje pred četrto zjutraj lahko precej boleče. Ko smo zvedeli, da bodo Skunki nastopili pri nas, smo bili tako vzhičeni, da jih bomo lahko videli, da se nismo kaj prida menili za podatek, da bodo nastopili v okviru festivala Mars in da bodo kot zvezde večera seveda nastopili kot zadnji.

A smo nekako preživeli tudi Dan D in slabo akustiko dvorane ter dočakali Skunke. In bili za svoje muke pošteno poplačani. Skin in njeni fantje so nam uprizorili šov, ki ne bomo nikdar pozabili. V svojem življenju sem bil priča mnogim koncertom tudi največjega formata, a moram reči, da takšne energije kot so jo med nastopom od sebe dali Skunki, še posebno Skin, še nisem doživel. Morda se je temu približal edino Buda s svojo skupino Elvis Jackson. Imel sem občutek, da na odru gledam divje, besa polne najstnike, ki kar kipijo od energije. Danes pa sem malce poguglal in zaprepadeno ugotovil, da so vsi v skupini člani združenja 40+. Kot zadnji se mu je prav na dan koncerta pridružil bobnar Mark, ki smo mu na Skinino pobudo složno zapeli Happy Birthday. Kaj se imam torej sam pritoževati nad pozno uro? Vsi po vrsti so starejši od mene in na odru dajejo vse od sebe, jaz pa imam probleme že s tem, da moram biti nekaj ur na nogah.

Skin se sicer niti sanjalo ni, kje se nahaja, a je bila vidno presenečena in zadovoljna nad odzivom publike. Dobro razpoložena si je privoščila kar nekaj izletov med publiko in nam pustila, da odpojemo refren ali dva. K sreči mi je že pri tretjem poskusu foto dokumentiranja njihovega nastopa nastopa shodila baterija na mobitelu in sem se lahko v celoti posvetil samemu nastopu. In bil na koncu skoraj gluh in brez glasu, a neizmerno hvaležen, da sem jih imel priliko videti in slišati. Skunki so naredili pravi čudež, da so v tako nemogoči dvorani zveneli tako dobro. Odigrali so dva bisa in zadnji skoraj gotovo ni bil v planu, kar pomeni, da so se pri nas počutili zelo dobro.

Takoj bi si jih z veseljem ogledal ponovno, ne bi pa imel nič proti, če bi to bilo ob kakšni bolj človeški uri in seveda v bolj primerni dvorani.

 • Share/Bookmark
 


Komentarji

 1. 1
  Tadej
  31.05.2010 ob 13:44

  Se se enkrat opravicujem, ker sem pokvaril ‘pricakovanje’ skupine … :)
  A ti si tudi skoraj oglusel?

 2. 2
  TameerTameer
  31.05.2010 ob 13:53

  @Tadej. Saj ni panike, če bi pa to morali ponoviti še naslednjo noč, pa verjetno ne bi preživeli. Kar se pa glasnosti tiče pa ja, precej mi je šumelo v ušesih po prihodu iz dvorane. Sem že pozabil, kako ti zveni v ušesih po obisku rock koncerta. Ampak bilo je vredno vsakega najmanjšega šuma.

 3. 3
  nevenkanevenka
  31.05.2010 ob 14:01

  Če bi imeli samostojen koncert, bi jih šla poslušat.
  Obožujem Skin. Tako mi je pa vse dol padlo, ko sem videla kaj vse bi morala prečakati do…
  Urbana bi sicer še poslušala, drugo pa niti slučajno.
  Tako pa uživam ob Post Orgasmic Chill doma.

 4. 4
  nevenkanevenka
  31.05.2010 ob 14:02

  In seveda, Severina v Križankah, Skunki pa na GR :-(

 5. 5
  TameerTameer
  31.05.2010 ob 14:34

  @nevenka, tako pač je. Festival je bil pač na Gospodarcu, bi bilo pa, vsaj kar se akustike tiče, vsekakor boljše, da bi bil v Križankah. Skunke je sicer čisto dobro in udobno poslušati tudi iz domačega naslanjača, ampak doživeti njihovo energijo v živo je pa čisto nekaj drugega.

 6. 6
  nevenkanevenka
  31.05.2010 ob 14:40

  Ja, saj…zato me je pa ta organizacija koncerta spravila v slabo voljo, ker pač ne zmorem tako zelo ponočevati.

Komentirajte

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !

blank